Mustapapu-pinaattilasagne

Lohturuokien klassikko lasagne (tai lagne kuten tyttäreni pienenä sanoi <3 ) taipuu moneen, myös mustapapu-pinaattilasagneksi. Se ei kavahda jauhelihan vaihtumista kasviksiin, maitokastikkeen korvaamista ranskankermalla ja tai lasagnelevyjen vaihtamista kesäkurpitsasiivuihin.

Mustapavut ja pinaatitkin se käärii hellään otteeseensa ja lohduttaa sadesäässä kastunutta tai muuten vaan murheen murtamaa kulkijaa juuri niin kuin vain lasagne osaa.

Lasagnea kannattaa tehdä iso satsi kerralla, sillä se sopii mainiosti myös pakastettavaksi.

Tämä ”lagne” on myös hurjan helppo tehdä. Ei tarvitse ruskistella jauhelihoja eikä polttaa maitokastiketta pohjaan niin kuin perinteisessä reseptissä. Käyttämällä valmiiksi keitettyjä mustapapuja homma helpottuu entisestään. Pieneksi pilkotut kasvikset paahtuvat uunissa sillä aikaa kun haudutat nopean tomaattikastikkeen säilyketomaateista.

Lasagne on aitoa lohturuokaa!

Pikaisen kokoamisen jälkeen ei tarvitsekaan kuin ojentautua sohvalle odottelemaan lasagnen valmistumista. Tai ehtiihän siinä reippaan lenkinkin raikkaassa säässä tietysti käydä pyrähtämässä 😊

Mustapapu-pinaattilasagne

Mustapapu-kasvispaistos

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 munakoiso
2 punaista paprikaa
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk kypsiä mustapapuja
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sumakkia
suolaa ja mustapippuri

Tomaattikastike

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tlk kokonaisia tomaatteja
200 gr aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tl kuivattua timjamia
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

2 prk creme fraichea (á 180 gr)
1 pussi mozzarellaraastetta
2 palloa mozzarellaa
150 gr tuoretta pinaattia
lasagnelevyjä

1. Pilko kesäkurpitsa, munakoiso, punasipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Purista valkosipulit valkosipulin puristimella.
2. Mausta kasvikset suolalla, pippurilla, sumakilla ja valkosipulilla. Sekoita öljy kasvisten joukkoon.
3.  Paahda kasviksia 225 asteessa noin 25-35 minuuttia kunnes ne saavat hiukan paahteista väriä.
4. Huuhtele mustapavut ja sekoita ne paahdettujen kasvisten joukkoon.
5. Hienonna valkosipuli ja sipulit. Freesaa sipuleita hetki öljyssä ja lisää sen jälkeen tomaatit. Riko tomaattien rakennetta hiukan esimerkiksi haarukalla. Mausta tomaattikastike suolalla, yrteillä ja ripauksella sokeria. Hauduta noin tunti. Sekoita mukaan lopuksi pieneksi silputut aurinkokuivatut tomaatit.
6. Sekoita mustapapu-kasvisseos tomaattikastikkeeseen.

Lasagnen kokoaminen

1. Levitä tomaatti-kasviskastiketta vuoan pohjalle. Lisää kastikkeen päälle muutama lusikallinen ranskankermaa, tuoretta pinaattia ja juustoraastetta. Lado lasagnelevyt juustoraasteen päälle.
2. Toista kerroksia niin kauan kunnes kastiketta riittää. Revi päällimmäiseksi kerrokseksi mozzarellajuuston paloja sekä tuoretta pinaattia.
3.  Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

Resepti Iiriksen.

Tykkää ja jaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *