Syntisen hyvä puolukka-kinuskipiirakka

Puolukka ja kinuski ovat klassinen makupari, joka jättää harvan kylmäksi. Syntisen makea kinuski taittaa kirpeän puolukan happamuutta loistavasti. Kun ne yhdistää vielä raikkaaseen jogurttiin, tuorejuustoon ja kermaan, syntyy puolukka-kinuskipiirakka, jota kehtaa tarjota vaikka hienommissakin juhlissa.

Tämä piirakka syntyy myös todella nopeasti, eikä sen valmistamiseen tarvitse uunia. Se on helppo tehdä vaikka mökkiolosuhteissa kruunaamaan syksyinen viikonloppu.

Kinuskin makeus sopii täydellisesti yhteen happaman puolukan kanssa.

Puolukka on jostain syystä hiukan aliarvostettu marja. Ehkä se johtuu siitä, että kun olemme jo kesällä hullaantuneet mansikoista ja vadelmista, nautiskelleet syksyn alussa ihanista tuoreista mustikoista, ei syksyn sateiden tultua enää niin jaksa innostua hiukan happamasta puolukasta.

Puolukoita lautasella
Puolukoita on helppo ja nopea poimia.

Kannattaisi kyllä! Vaikka puolukka ei ole esimerkiksi mustikan vetoinen vitamiinipommi, on se hyvin kuitupitoinen ja sisältää paljon c-vitamiinia. Puolukka sopii mainiosti myös makeiden hedelmien seuraksi smoothien joukkoon.

Puolukkaa on sitä paitsi myös huomattavasti helpompi ja nopeampi poimia kuin mustikkaa. Eikös siinä jo ole syytä rynniä puolukkametsään? Tai kaupan pakastealtaalle 🙂

Jogurtista, kermavaahdosta ja tuorejuustosta tehty täyte raikastaa kinuskin makeutta ja puolukan happamuutta.

Puolukka-kinuskipiirakka

Pohja

150 gr digestive keksejä
50 gr voita

Täyte

200 gr maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl kermaa
½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna
½ dl sokeria
ripaus vaniljaa
2 dl puolukoita

Kinuski

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
½ tl suolaa

  1. Tee ensin kinuski. Keitä fariinisokeria ja kuohukermaa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Älä anna kinuskin kuohua liikaa. Kinuski on valmista silloin kun kylmään veteen tipautettu kinuskipisara muotoutuu palloksi, eikä hajoa veteen.
  2. Sulata voi. Murenna digestivekeksit hienoksi muruksi. Helpoiten se onnistuu laittamalla keksit vahvaan muovipussiin ja murskaamalla ne kaulimen avulla.
  3. Sekoita sula voi ja keksimurut tasaiseksi. Painele seos piirakkavuoan pohjalle tiiviisti.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä jogurtti ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää kermavaahto ja mausta sokerilla, sitruunamehulla ja kuorella sekä vaniljalla.
  5. Lisää täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Lisää sen jälkeen puolukat.
  6. Kaada kinuski puolukoiden päälle.
Tykkää ja jaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *