Tuoretta maissia chili-korianterivoilla

Aika usein törmään ihmisiin, jotka kertovat, etteivät pidä maissista. Lyhyen juttutuokion jälkeen käy ilmi, että eivät ole koskaan maistaneet tuoretta maissia. Heidän ainoa kokemus maissista on purkkimaissista tai esikeitetyistä, vakuumiin pakatuista maissintähkistä.

Ja kun saan heidät houkuteltua maistamaan tuoretta, grillattua maissia, onkin toinen ääni kellossa! Tämähän on huippuhyvää! Herkullista! No niimpä on 😊

Tuore maissi on todella herkullista vaikka ihan raakana. Poista vaan suojalehdet ja rouskuttele menemään!

Tuore maissi on makeaa, rapeaa ja herkullista. Purkkimaissiin verrattuna se on aivan kuin toinen raaka-aine. Ja mikä parasta; maissia kasvatetaan nykyisin myös Suomessa! Eli kotimaisella maissilla herkuttelu on entistä helpompaa.

Suomalaisen maissin satokausi on elokuussa.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tuoreelle maissille riittää pelkkä nopea grillaus ja ripaus suolaa, ja makunautinto on taattu. Juuri poimittua tuoretta maissia voi syödä myös raakana. Kannattaa kokeilla, on todella herkullista!

Siuntiossa sijaitsevalla Pikkalan kartanolla maissia pääsee poimimaan itse suoraan pellolta.

Yksi yksinkertainen resepti minkä opin Jaavalla asuessani on grillattujen maissintähkien siveleminen erilaisilla maustetahnoilla. Jaavan saarella Indonesiassa grillattu maissi on suosittua katuruokaa, mitä kokoonnutaan iltaisin nauttimaan kadun varsien pystytetyille myyntikojuille.

Jaavalaiset ovat vieneet maissien maustamisen myös aivan uusille ulottuvuuksille: maissintähkiä saa esimerkiksi mansikkahillolla tai ranskalaisilla perunoilla maustettuna…

Chili-korianteri voi sopii maissin kanssa loistavasti.

Itse tyydyn kyllä mieluiten voista, suolasta, korianterista ja chilistä sekoitettuun maustetahnaan 😊

Grillattu maissi ja chili-korianterivoi

100 gr voita tai vegaanista
½ tai 1 chili
kourallinen tuoretta korianteria
ripaus suolaa

  1. Anna voin tai margariinin pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Silppua chili ja korianteri hienoksi. Sekoita pehmeän voin kanssa ja mausta suolalla.
  3. Poista maissintähkistä suojalehdet ja ”hiukset”. Grillaa miedohkolla lämmöllä kunnes ne saavat väriä pintaansa ja ovat kypsiä.
  4. Sivele chili-korianterivoita kuumien maissintähkien pintaan.
Tykkää ja jaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *